Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΛΑΜΠΡΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΟ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ

Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάστηκε η Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο Βυζαντινό του 13ου στο Γυμνό Δήμου Ερέτριας, την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018.

Στην ιερά πανήγυρη προεξήρχε ο Εφημέριος της Ενορίας Ιερομ. Ρωμανός Μπασινάς, ενώ πλήθος πιστών προσήλθε να τιμήσει τον Άγιο Γεώργιο μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αναβίωσε ένα παλαιό πασχαλινό έθιμο, κατά το οποίο η Παραδοσιακη Χορωδία του  Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνού τραγούδησε το πασχαλινό τραγούδι του χωριού «Όλοι πάνε στην Εκκλησιά για το Χριστός Ανέστη» και άλλα παραδοσιακά τραγούδια, και χόρεψε το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυμνού  «ο Χορονός», με την συμμετοχη του Γυμνάσιου Γυμνού. 

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών, για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Άγιο και το Έθιμο. Μεταξύ των προσελθόντων ήταν η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλήμπατέ, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γεώργιος Χαϊνάς.

Στους πιστούς διανεμήθηκε ευλογημένο φαγητό με την μέριμνα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ανταπόκριση - Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου