Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Όπως έχει καθιερώσει από την αρχή της Αρχιερατικής του διακονίας στην Ι. Μητρόπολη Χαλκίδος, έτσι και φέτος, την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Οικοτροφείο της ΕΠΑΨΥ στην Έξω Παναγίτσα (το παρόμοιο Οικοτροφείο της Ερέτριας είχε επισκεφθεί την Μεγάλη Δευτέρα, ενώ της Χαλκίδος θα επισκεφθεί, συν Θεω, το βράδυ του μεγάλου Σαββάτου για να κάμει Ανάσταση μαζί με τους φιλοξενουμένους εκεί) και διένειμε αναμνηστικές ευλογίες και συζήτησε με το προσωπικό και τους τροφίμους.

Αμέσως μετά, στις 11.00 το πρωί τέλεσε το Μυστήριο του Ευχελαίου στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων του Νοσοκομείου Χαλκίδος και στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον Πρεσβ. Αντώνιο Ρίζο και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο επισκέφθηκε, μέχρι αργά το μεσημέρι, όλους τους ασθενείς στα δωμάτιά τους, χρίοντας όσους επιθυμούσαν με το Άγιο Ευχέλαιο.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης 4 Απριλίου 2018, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγένικο και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Νιπτήρος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφρατίου, με την συμμετοχή και του Εφημερίου της Ενορίας Οικον. Δημητρίου Κουτσουρού, όπως και πολυπληθούς εκκλησιάσματος, προς το οποίο κήρυξε τον θείο λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου