Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ

Με Αναστάσιμη Λαμπρότητα, εορτάστηκε η Εορτή της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής, το εσπερας της Πέμπτης Διακαινησίμου 12 Απριλίου 2018, στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ελεούσας, Μαλακώντα Ερετρίας, κατά την οποία ετελέσθηκε, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, κατα τον οποίον πλήθος πιστών συνέρρευσαν να τιμήσουν την Υπεραγία Θεοτόκο.
 
 
 
Προεξήρχε ο Εφημέριος της Ενορίας Αρχιμ. Θεαγένης Κόλλιας, ενώ το Συναξάριο της ημέρας, διάβασε ο Αναγνώστης Ζήσης Φουρμούζης.
 
 
Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η Λιτανεία της Σεπτής Ιεράς Εικόνας της Ζωοδοχου Πηγής, χρονολογίας έτους 1914, η οποία προέρχεται εκ της Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα το Νησί του Μαρμαρά και φυλάσσεται ώς Κειμήλιο απο την Οικογένεια Παναγιώτη Αντωνίου, η οποία ανέλαβε την οργάνωση της ετήσιας πανηγύρεως και την διανομή του ευλογημένου φαγητού στους πιστούς.
 
 
Στο Αναλόγιο έψαλαν Ιεροψάλτες με Χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Ευάγγελο Πολύχρονο.
 
 
Ανταπόκριση-Φωτογραφίες:  Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου