Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η Ι. ΜΟΝΗ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΜΑ

Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, μέσα στο αναστάσιμο κλίμα, πανηγύρισε την Κυριακή 22 και την Δευτέρα 23 Απριλίου 2018, η ιστορική ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, με πληθωρική συμμετοχή ευσεβούς Λαού του Θεού.

Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ ανήμερα προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, συλλειτουργούντων και άλλων πατέρων - αδελφών της Ιεράς Μονής,  του Ηγουμένου π. Χριστοδούλου και του π. Χριστοφόρου Παπαθανασίου, ενώ την ιερά Υμνωδία διηκόνησαν εξαιρετικά, στον μεν Εσπερινό Χορός Ψαλτών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή, στον δε Όρθρο και την Θεία Λειτουργία ο Χορός «Ιλισσιώτες Ψάλτες», υπό την διεύθυνση του δρος Γρηγορίου Αναστασίου. 

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία πολλοί χριστιανοί κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων, εψάλη η Αρτοκλασία στην αυλή της Ι. Μονής, ενώ ο π. Φιλόθεος κήρυξε τον θείο λόγο.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε, κατά την παράδοση, η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου γύρω από τον περίβολο της Ιεράς Μονής, την οποία συνόδευσαν καβαλάρηδες με τα άλογά τους, η Φιλαρμονική του Δήμου Χαλκιδέων, άγημα από το 575 Τάγμα Πεζοναυτών Αυλώνας, μέλη πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Μετά την επιστροφή της Λιτανείας ευλογήθηκε το φαγητό – πανηγύρι, το οποίο προετοίμασαν εθελοντές, αξιοποιώντας τις προσφορές των τοπικών κτηνοτρόφων και προσεφέρθη σε όλους τους πανηγυριστές, ενώ  μετά και την διανομή του Αντιδώρου, έξω από την αυλή της Ιεράς Μονής, πραγματοποιήθηκε το «Χοροστάσι του Αη-Γιώργη», κατά το οποίο πολλοί Πολιτιστικού Σύλλογοι της Περιοχής αναβίωσαν παλαιά παράδοση των κατοίκων της περιοχής του Ληλαντίου Πεδίου, πού ευλαβούνται υπερβαλλόντως τον Άγιο Γεώργιο και μοιράζονται της λύπες και τις χαρές τους όλοι μαζί στην αυλή του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, δεν λειτούργησε ανήμερα της πανηγύρεως στην Ιερά Μονή, γιατί στις 11.00 το πρωί προεξήρχε στην Επίσημη Δοξολογία, η οποία ετελέσθη για τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Άγιο Γεώργιο, στην Σχολή Πεζικού Χαλκίδος, με την παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Καμμένου, της Στρατιωτικής Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, των Τοπικών Αρχών, εκπροσώπων των Σχολείων και Φορέων της Πόλεως και Χαλκιδαϊκού Λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου