Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΟ

Την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπό του Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη, μετέβη στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδος, μετά από πρόσκληση του απηύθυνε η Διευθύντρια κ. Αλεξία Γιαμαρέλου και ο Σύλλογος των Διδασκόντων.

Εκεί, με την παρουσία του Εφημερίου της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, στα όρια της οποίας ευρίσκεται το Σχολείο, Οικον. Αναστασίου Χρήστου, της Προέδρου της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αικατερίνης Καλαμιώτου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, των δασκάλων και των μικρών μαθητών, είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ωραιότατη Εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, προκειμένου τα παιδιά να έλθουν σε γνωριμία με τον Τοπικό Άγιο της Νήσου μας.

Τα παιδιά έψαλλαν το Απολυτίκιο του Οσίου Ιωάννου, χόρεψαν χορούς της Καππαδοκίας, ενώ η κ. Αριστέα Κάβουρα, ΜΑ θεολογίας και υπάλληλος του Βιβλιοπωλείου της Ι. Μητροπόλεως παρουσίασε στα παιδιά τον Όσιο Ιωάννη, μέσα από ένα «παιχνίδι» ερωτήσεων και απαντήσεων, την θέση του μέσα στην Εκκλησία και την σχέση του με τη ζωή όλων μας, ενώ τα κάλεσε να τον θεωρούν «φίλο» τους και να τον εμπιστεύονται.

Παράλληλα, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ, το οποίο εξέδωσε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, με τίτλο «Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος: ο πολύαθλος και πρωταθλητής της υπομονής», , μετά το τέλος του οποίου, η κ. Κάβουρα συνέχισε τον διάλογο με τα παιδιά, μέσα από τον οποίον φάνηκε ότι τα παιδιά χάρηκαν την προβολή και την όλη γιορτή.

Την Εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος συνεχάρη την Διευθύντρια και τους Δασκάλους και ιδιαιτέρως τα παιδιά για την όμορφη πρωτοβουλία της διοργανώσεως της Γιορτής αυτής, την οποία χαρακτήρισε ως πρωτότυπη και πρωτοποριακή, ενώ τόνισε ότι μπορεί να σταθεί αφορμή, ώστε και άλλα Σχολεία να θελήσουν να την παρουσιάσουν και να γνωρίσουν τον Όσιο Ιωάννη σαν φίλο.

Κάλεσε μάλιστα τα παιδιά, προεκτείνοντας την σκέψη και παρουσίαση της κ. Κάβουρα, την οποία ιδιαιτέρως ευχαρίστησε και συνεχάρη, να σκεφθούν ότι ο Όσιος Ιωάννης τους έκανε «αίτημα φιλίας» και εφόσον το θέλουν, να κάνουν «αποδοχή» αυτού του αιτήματος και να έχουν τον Όσιο Ιωάννη στη ζωή τους, να τον επικαλούνται στην προσευχή τους και να τον αφήνουν να τους οδηγεί στον Χριστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου