Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗ ΣΕΤΤΑ ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ

Με πανηγυρική λαμπρότητα μέσα στην εαρινή φύση και στα ελατοσκεπή άλση της Σέττας εορτάστηκε την 20η και 21η Μαϊου 2018, η μνήμη των Αγίων θεοστέπτων και Ισαποστόλων, μεγάλων Βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Ορεινή Κάτω Σέττα του Δήμου Ερέτριας-Αμαρύνθου, όπου και τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ λόγω της έντονης βροχής δέν πραγματοποιήθηκε η Λιτανεία της Εικόνος.

Την κυριώνυμη ημέρα ετελέσθη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Τοποτηρητή της Ενορίας Σακελλάριο π. Δημήτριο Αργύρη, Εφημέριο Άνω Βάθειας.

Εν συνεχεία ακολούθησε η Λιτανεία της Ι. Εικόνας πέριξ του Ιερού , ενώ πρό της Απολύσεως εδωρήθη στον Ιερό Ναό από τον κ.Josef Audin η Καινή Διαθήκη στα Αραμαϊκά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ό κύριος Jòsef προέρχεται από μία χριστιανική οικογένεια,   καταγόμενος από ένα μικρό χριστιανικό χωριό στα σύνορα με την Συρία και επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Κάτω Σέττα, όπου και εκκλησιάσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Δημήτριος Αργύρης καλωσόρισε τον κύριο Josef και την σύζυγό τους στο χωριό, και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και την δωρεά τους προς τον Ιερο Ναό, αντιπροσφέροντάς τους μία Ι. Εικόνα των Εορταζόντων Αγίων ως ευλογία.

Τέλος, ο π. Δημήτριος ευλόγησε το φαγητό, το οποίο μοιράστηκε στους προσελθόντες πιστούς.


Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος ΠετρογιάννηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου