Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΙΔΗΨΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εορταστική εκδήλωση λήξης των κατηχητικών σχολείων όλων των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιδηψίων στην Ενορία του Αγίου Αιδηψού, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Ι. Παρεκκλησίου του Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, του επονομαζόμενου και «παιδαριογέροντος», αφού ως γνωστόν από μικρή ηλικία ο Άγιος Σάββας έδειξε ιδιαίτερη αγάπη για την εφαρμογή στη πράξη του Ιερού Ευαγγελίου, εν τούτοις, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η γιορτή πραγματοποιήθηκε σε μεγάλη κλειστή αίθουσα έναντι του Ιερού  Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Αλεξίου .

Ήδη από νωρίς το απόγευμα, παιδιά και γονείς μαζί με τους Κατηχητές τους είχαν κατακλείσει τον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού αλλά και της αίθουσας όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση αναμένοντας την άφιξη του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, τον οποίον συνόδευε ο Διάκ. Νικόλαος Πριμηκύριος.

Στην κατάμεστη αίθουσα, τα παιδιά των κατηχητικών ομάδων Αγίων Αναργύρων και  Αγίου Παντελεήμονος Λ. Αιδηψού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού, Αγίου Αιδηψού, Γιάλτρων και Αγίου Γεωργίου Λιχάδος, με επικεφαλής τους Ιερείς και τους λαϊκούς κατηχητές τους, παρουσίασαν με απλότητα και χάρη πολλές κατηχητικές δραστηριότητες όπως κατηχητικά τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, επίκαιρα ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που συγκίνησαν όλους τους παρισταμένους, καταχειροκροτώντας την προσπάθειά τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την εκδήλωση και αφού συνεχάρη όλους τους Ιερείς και τους λαϊκούς κατηχητές της Αρχιερατικής περιφερείας Αιδηψίων, μίλησε για την αξία των πολιτιστικών στοιχείων που μετέφεραν οι Έλληνες πρόσφυγες της Μ. Ασίας, τα οποία αποτελούν πολύτιμα σημεία αναφοράς και ταυτότητος, μετέφερε με τον δικό του χαρισματικό τρόπο την έννοια και την σημασία της κατηχήσεως αλλά και την ευθύνη που έχουν οι Ιερείς ως ποιμένες, οι γονείς και οι ανάδοχοι ως πνευματικοί γονείς των παιδιών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αξιότιμος κ. Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, κ. Λίνα Ευσταθίου, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, διευθυντές, δάσκαλοι και καθηγητές από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και πλήθος κόσμου.

Την διοργάνωση της εορτής είχε ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου π. Ιωάννης Παπακοσμάς, την παρουσίαση της εορτής η πρεσβυτέρα του κ. Τριανταφυλλιά Φακίτσα, ενώ την ευθύνη και τον συντονισμό της εκδηλώσεως είχε ο υπεύθυνος του Τομέα Νεότητος της Αρχιερατικής περιφέρειας Αιδηψίων π. Χρήστος Νγκέλας.   


Στο τέλος παρατέθηκαν πλούσια εδέσματα σε όλους τους συμμετέχοντας σε αυτή τη λαμπρή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου