Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου στο Κοτρώνι Δήμου Ερέτριας.

Ανήμερα της εορτής, Τρίτη 8 Μαΐου 2018, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία συλλειτούργησαν ο Σακελ. π. Δημήτριος Αργύρης, Εφημέριος Άνω Βάθειας και ο Οικον. π. Χαράλαμπος Ραμαντανάκης, Εφημέριος της Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας , παρουσία πλήθους πιστών από την Ερέτρια, το Γυμνό και την Αμάρυνθο, που προσήλθαν να τιμήσουν τον Ηγαπημένο και Επιστήθιο Φίλο του Χριστού, ζητώντας την μεσιτεία του και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Εν συνεχεία ακολούθησε η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας, πέριξ του Ιερού Ναού και η διανομή του ευλογημένου φαγητού στους πιστούς, προσφορά, όπως κάθε χρόνο, από τις Οικογένειες Αριστείδου και Αναστασίου Μασούρη και Αθανασίου Τσάφου.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου