Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΡΝΟ, ΤΗ ΣΕΤΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ

Με  θρησκευτική  Μεγαλοπρέπεια  και με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε η μεγάλη εορτή  του Παναγίου  και  τελεταρχικού Πνεύματος, ήτοι  της Αγίας Τριάδος την  Δευτέρα  28ης  Μαΐου  2018  στον πανηγυρίζοντα   Ιερό   Ναό   της   Αγίας  Τριάδος στον  Πούρνο Διρφύων.

Παρισταμένων των πιστών προσήλθαν από πρωίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, συμμετέχοντας στον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  στην οποία προεξήρχε  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της  Ιεράς Μητροπόλεως  Χαλκίδος Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης με τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό. 

Πριν την Απόλυση ο π. Φιλόθεος κήρυξε τον Θείο Λόγο εμπνευσμένα, αναφερόμενος στην δογματική διδασκαλία της Εκκλησίας περί της Αγίας Τριάδος.

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, στην Σέττα του Δήμου Ερετρίας-Αμαρύνθου, κάτω από τους αιωνόβιους πλάτανους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά της πηγής όπου έπνεε αύρα μυρίπνοος απο τα ελατοάλση της ορεινής Δίρφυος, τιμήθηκε με λαμπρότητα η Εορτή της Αγίας Τριάδος στο Εξωκκλήσι της Αμπουδιώτισσας.

Αφ' εσπέρας, Κυριακή 27 Μαΐου ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, από τον Σακελ. Δημήτριο Αργύρη, Εφημέριο Άνω Βάθειας.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 28 Μαΐου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, με την συμμετοχή του Σακελ. Κωνσταντίνου Κιούση, Εφημέριου Καλλιθέας και του Σακελ. Δημητρίου Αργύρη.

Πλήθη πιστών προσήλθαν και φέτος στην εορτή της Αγίας Τριάδος, η οποία, ως γνωστόν ελκύει πολλούς χριστιανούς  από πολλές περιοχές της Εύβοιας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να κοινωνήσουν των Αχραντών Μυστηρίων, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του πατρός Νεκταρίου Ευγενικού  ο οποίος, αναφέρθηκε εμπνευσμένα στο Παράκλητο Πνεύμα.

Το «παρών» στην Εορτή έδωσαν η Δήμαρχος Ερέτριας κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ κ. Ιωάννης Λάμπρου και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σέττας κ. Γεώργιος Κοκκάλας.

Τέλος, η Εορτή της Παναγίας και Ομοουσίου Τριάδος εορτάστηκε και  στον Θεολόγο, στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκλήσιο της Αγίας Τριάδος, παρουσία πολλών πιστών.

Τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος της Ενορίας Πρεσβ. Γεράσιμος  Βασιλόπουλος, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη και ο αφυπηρετήσας Εφημέριος Σακελ. Χαράλαμπος Μιχαήλ. 
           
Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης Ενορίας Θεολόγου κ. Βασίλειος Κηρύκος, ο Ιατρός κ. Γεώργιος Μόσχος και ο Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης. 
                                               
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε ευλογημένο φαγητό στους πιστούς.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου