Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ, ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΑΚΩΒΟ ΤΣΑΛΙΚΗ

Με την Χάρη του Θεού πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 7 Μαΐου 2018  το πρωί στον Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, Έκτακτο Ιερατικό Συνέδριο όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο συνεκάλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Το Συνέδριο ήταν αφιερωμένο στον προσφάτως αναγραφέντα στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Όσιο Ιάκωβο (Τσαλίκη), διατελέσαντα Ηγούμενο της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος της Ι. Μητροπόλεώς μας και έτσι, διεξήχθη σε έντονα συγκινησιακά φορτισμένο, αλλά ταυτόχρονα και πολύ χαρούμενο κλίμα.

Κατά την έναρξη του Συνεδρίου, ετελέσθη η καθιερωμένη Δέησις και στο τέλος αυτής, ευλογήθηκε κόλλυβο προς τιμήν του Οσίου Ιακώβου.

Κύριος εισηγητής του Συνεδρίου υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε με θέμα «Ο ΟΣΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ», αναφερθείς στην ιερατική προσωπικότητα του Αγίου Ιακώβου και ότι αποτελεί πρότυπο του κάθε Ιερέως στην λειτουργική ζωή, στην άσκηση και την ταπείνωση, στην εργατικότητα, στο εκκλησιαστικό φρόνημα και την υγιή σχέση με τον Επίσκοπό του, τους Κληρικούς, αλλά και τους χριστιανούς.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου έλαβε τον λόγο στη συνέχεια και αναφέρθηκε στους επίσημους εορτασμούς για την Αγιοκατάτξη του Οσίου Ιακώβου, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν, συν Θεώ, το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων 2-3 Ιουνίου 2018, με την τιμητική συμμετοχή του Παναγιοωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ζήτησε την πρόθυμη συνδρομή των Ιερέων στην επιτυχία τους.

Τέλος, ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιομ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδης έλαβε τον λόγο και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του προς την Ιερά Μονή και τους Αγίους Της, ενώ ζήτησε την προσευχή όλων των πατέρων για να επιτύχουν οι Εκδηλώσεις προς δόξαν Θεού, τιμήν του Αγίου Ιακώβου και έπαινον της Αγίας Εκκλησίας.

Στην λήξη του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλους τους Ιερείς από μία Ιερά Εικόνα του Οσίου Ιακώβου.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου