Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Η ΕΡΕΤΡΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΟΣΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ

Σε  κλίμα  κατάνυξης και με αισθήματα χαράς το  εσπέρας του Σαββάτου  5ης Μαΐου 2018  υποδέχθηκε ο Ιερός  Ναός του Αγίου Νικολάου στην Ερέτρια, τμήμα  εκ του  Ιερού  Λειψάνου της  Οσίας  Σοφίας της νέας, Ασκήτριας της εν Κλεισούρα  Ιεράς Μονής  Γεννήσεως της Θεοτόκου της Ι. Μητροπόλεως   Καστορίας. 

Το ιερό Λείψανο προσέφερε στον Ι. Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με την κανονική αδεία και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. 

Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε στον  προαύλειο  χώρο  του Ιερού  Ναού  Αγίου  Νικολάου  Πολιούχου Ερέτριας, συνηγμένων των πιστών, του Ιερού Κλήρου και παρουσία των Αρχών, της  Δημάρχου Ερέτριας κ. Αμφιτρίτης Αλημπατέ, μετά μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του  Ναυάρχου ε.α. κ. Νικολάου  Φατούση, πνευματικού τέκνου του Αγίου Καστορίας, ο οποίος γνώρισε προσωπικώς την Οσία Σοφία και μερίμνησε για την παραχωρηση και μεταφορα του Ιερού Λειψάνου, ο Λιμενάρχης Ερέτριας Ανθυπασπιστής ΛΣ κ. Μάρκος Οικονομίδης  και  άλλοι τοπικοί παράγοντες  της Ερέτριας.

Το ιερό Λείψανο εκόμισε, ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος στην Βόρεια Εύβοια Σεπτού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο  Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως και το προσέφερε στον Ι. Ναό, μετά απο παρακλητικό αίτημα απο τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεοφάνη Παπαγεωργίου, προκειμένου να τεθεί προς ευλογία πνευματική για τους πιστούς που θα προσέρχονται στον Ι. Ναό, ώστε να λαμβάνουν την χάρη της Οσίας Σοφίας, η οποία έζησε με άσκηση, νηστεία και προσευχή και παρέδωσε ηγιασμένη την ψυχή της και κατόρθωσε να λάβει τον Ουράνιο Στέφανο απο τον Θεό.

Μετά την υποδοχή, τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, κατά τον οποίον εψάλλησαν και τροπάρια από την Ασματική Ακολουθία της Οσίας, με την συμμετοχή των Ιερέων Οικον. π.  Χαραλάμπους Ραμαντανάκη, Προϊστάμενου Ιερού Ναού Παναγίας Παραβουνιώτισσας και του Προϊστάμενου του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβ. π. Θεοφάνους Παπαγεωργίου, ο οποίος έξεφρασε τις ευχαριστίες του στον π. Ιωάννη Καραμούζη, επειδή έφερε το Ιερό Λέψανο της Οσίας Σοφίας.

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο προεξάρχων της Ι. Ακολουθίας, Αρχιμ. π. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Σοφίας, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας για την παραχώρηση και μεταφορά του Ιερού Λειψάνου, τον κ. Νικόλαο Φατούση για την μεσολάβησή του, ενώ διαβίβασε σε όλους και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου. 

Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Θεοφάνης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, για την αποδοχή του αιτηματός του να μεταφερθεί με ευλάβεια το Ιερό Λείψανο, το οποίο θα παραμείνει στην Λειψανοθήκη του  Ιερού Ναού προς  ευλογία  και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Την Κυριακή 6η Μαΐου 2018 το πρωΐ, ετελέσθη ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία επι τη εορτή της Οσίας Σοφίας της εν Κλεισούρα και πλήθη πιστών συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν και το Ιερό Λείψανό της. 

Στος ιερές Ακολουθίες της Κυριακής προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Ευγενικός, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο οποίος και κήρυξε τον Θείο Λόγο προς τους πιστούς και διεβίβασε τις πατρικές ευλογίες του Σεπτού Ποιμενάρχου μας κ.κ. Χρυσοστόμου. 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου