Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΕΙΣ ΕΝΟΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, επισκέφθηκε Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίες πανηγύρισαν τους προστάτες Αγίους Βασιλείς και Ισαποστόλους.

Το απόγευμα της Κυριακής 20 Μαΐου 2018, χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του ομωνύμου Ι. Ναού στις Εργατικές Κατοικίες Χαλκίδος και κήρυξε τον θείο λόγο για τους εορτάζοντες Αγίους, παρουσία Κληρικών της Ι. Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Χαλκίδος, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου και την συμμετοχή των Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Πρωτοπρεσβ. Νικολάου Κούτου, Πρεσβ. Εμμανουήλ Νταλλαρή, Πρεσβ. Αντωνίου Ρίζου – Εφημερίου του Παρεκκλησίου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου και Ευγενίου Τσάλλα.

Το πρωί της Δευτέρας 21 Μαΐου 2018 χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό της Ενορίας Νεροτριβιάς, συλλειτουργούντων του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, του Εφημερίου της Ενορίας Πρεσβ. Κυριάκου Δημητρίου και του Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου.

Μετά την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της λιτανεύσεως της Ι. Εικόνος των εορταζόντων Αγίων πέριξ του Ιερού Ναού, ενώ είχε συνάντηση και με τα παιδιά του Κατηχητικού της Ενορίας, για την λειτουργία του οποίου συνεχάρη ιδιαιτέρως τον Εφημέριο π. Κυριακό.


Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος και οι συνοδοί του μετέβησαν στο Μαντούδι, όπου στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προέστη της εξοδίου Ακολουθίας του αοιδίμου Νικολάου Μάρκου, πατρός του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κηρέως, Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου