Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Μαΐου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Βόρειο Εύβοια, όπου και προσέφερε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, με την συλλειτουργία Κληρικών του και την συμμετοχή ευσεβών πιστών της θεοσώστου Επαρχίας μας.
           
Το Σάββατο 5 Μαΐου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.
           
Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε σύσσωμη η υπό την Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη αδελφότητα της Ι. Μονής και πολλοί ευσεβείς προσκυνητές Αυτής, ενώ προ της Απολύσεως ετελέσθη και το ετήσιο μνημόσυνο της αοιδ. Ευθυμίας Παπαχρήστου.
           
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Διάκονό του Νικόλαο, μετέβη στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιχάδος, όπου χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην Θεία Λειτουργία, με την συλλειτουργία και των Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα, Αρχιμ. Ιωάννου Βουτσιλάκου και Πρεσβ. Βασιλείου Σταθαρά.
           
Την ιερά υμνωδία διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ενώ στην Θεία Λειτουργία, προ της Απολύσεως της οποίας ετελέσθη και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αοιδίμου Εφημερίου της Ενορίας Ιερέως Θεοδώρου Μπούρα – Οικονόμου, συμμετείχαν και πολλοί ευλαβείς πιστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου