Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΔΥΟ ΕΝΟΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΣΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΡΩΣΟ

Οι κατηχητικές συντροφιές Ι.Ν του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδoς του και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μύτικα, το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, πραγματοποιήσαμε προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο στο Προκόπι.


Ακολουθώντας το βήματα του Αγίου από τη στιγμή που έφτασε στη Χαλκίδα και φιλοξενήθηκε αρχικά στον Ι. Ν. του Αγίου Ιωάννη Χαλκίδoς, ξεκινήσαμε το ταξίδι μας.

Αρχικά, προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Άγιου και πήραμε την ευλογία του στο Ιερο του Προσκύνημα.

Στη συνέχεια, προσκυνήσαμε στον Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου ήταν ο δεύτερος σταθμός του Αγίου.


Ο εφημέριος του ναού π. Δημήτριος Πατεράκης, μας υποδέχτηκε εγκάρδια, και μας πρόσφερε πνευματικό κέρασμα καθώς μας ταξίδεψε νοερά στην ζωή του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου.


Η εκδρομή πλαισιώθηκε με παιχνίδι, τραγούδια και αινίγματα στο λεωφορείο και φυσικά υλικό κέρασμα όπως πιτσάκια, σπανακοπιτακια, σουβλάκια, παγωτό!


Πριν αναχωρήσουμε, χαιρετήσαμε ακόμα μια φορά τον Άγιο και τον ευχαριστήσαμε που μας αξίωσε να προσκυνήσουμε τη χάρη Του.

Επιστρέψαμε στην Χαλκίδα με τις καλύτερες αναμνήσεις , και με την ευχή που τραγουδήσαμε όλο χαρά στο λεωφορείο «Θέε μου να μαστε μαζί ,στον ουρανό όπως και στη γη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου