Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018

O ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΣΤΡΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Τρίτη 1η Μαΐου 2018 η Ανακομιδή του Λειψάνου του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας στο Δ.Δ. Μίστρου Διρφύων, στον Πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Το εσπέρας ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου Διρφύων Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνου Παπαγεωργίου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο με την συμμετοχή των Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκη, Εφημερίου Πισσώνα, Σακελ. Δημητρίου Αργύρη, Εφημερίου Άνω Βάθειας και του Τοποτηρητού Μίστρου και Εφημερίου Θεολόγου, Πρεσβ. Γερασίμου Βασιλόπουλου.

Παρευρέθηκαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι προσήλθαν να τιμήσουν τον Άγιο Αθανάσιο και μετά το πέρας του Εσπερινού συμμετείχαν και στην Λιτανεία της Ι. Εικόνος, ανά τας οδούς του χωριού.

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού και διδάσκαλος κ. Δημήτριος Δομέτιος και ο Λαμπαδάριος του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, ο Τοποτηρητής π. Γεράσιμος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ευχαρίστησε τους Ιερείς και όλους τους συμμετέχοντες.

Εν συνεχεία, στο προαύλιο του Ιερού Ναού ακολούθησε εόρτια τράπεζα, μερίμνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, και πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό του Κατηχητικού της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Μίστρου.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου