Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΣΤΗ ΣΥΡΟ Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ 82α ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.


  Στον μεγαλοπρεπή Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στον οποίο τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν μεταφερθεί λιτανευτικώς από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου οι ιερές Εικόνες της Ζωοδόχου Πηγής, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής της Άνδρου, και του Αγίου Δημητρίου, τελέσθηκε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2018  επί τη ιερά μνήμη του αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου και τη 82α επετείω από της ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του και άγοντος τα ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Κερκύρας κ. Νεκταρίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα και Λαγκαδά κ. Ιωάννου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου συνευχομένου από του ιερού Βήματος, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου, με τη συμμετοχή Κληρικών από τη Σύρο και άλλα νησιά της Μητροπόλεως, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.Παρέστησαν ο Σεβ. Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρος, η Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου, Μοναχή Παρθενία, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, οι Δήμαρχοι Σύρου-Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, Μυκόνου κ. Κ. Κουκάς, Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρης και Άνδρου κ. Θεοδ. Σουσούδης, ο Αντιδήμαρχος Άνδρου κ. Χρ. Βουραζέρης,  οι Έπαρχοι Σίφνου κ.  Ν. Βενάκης και Κύθνου κ. Παν. Βιτάλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβολίου και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο επί τιμή Νομάρχης κ. Δημ. Μπάιλας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων κ. Μ. Βουτσίνος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ιω. Ρούσσος , ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ  κ. Χαρίτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ Δαδάος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά, νέες του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου με παραδοσιακές στολές, ο Διευθυντής, Εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου  Δημοτικού Σχολείου, ο Διευθυντής, οι διδασκάλισσες και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος κ. Γκύζης, ο Λιμενάρχης Σύρου κ. Βαμβακούσης, ο Προϊστάμενος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου , Αξιωματικοί υου Λ.Σ. και της ΕΛ.ΑΣ. , ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Σύρου, ο Προϊστάμενος της Β' Βάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κ. Χρ. Μιχαλόπουλος, ο Διοικητής και Σπουδαστές της Ναυτικής Ακαδημίας Σύρου και πλήθους πιστών οι οποίοι προσήλθαν να προσκυνήσουν τις ιερές εικόνες της Ζωοδόχου Πηγής και του Αγίου Δημητρίου και να ευχηθούν στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους.
  Το θείο λόγο εκήρυξε πνευματικότατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδοςκ. Χρυσόστομος, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' για την πρόσκλησή του και αναφέρθηκε στην πολυχρόνια κοινή τους πορεία από τα φοιτητικά χρόνια, ομίλησε για το πρόσωπο της Θεοτόκου, ως τη μεγαλύτερη προσφορά του ανθρώπινου γένους προς το Θεό και για το μαρτύριο και τη μαρτυρία των Αγίων Δημητρίου και Δωροθέου, οι οποίοι προσέφεραν τον εαυτό τους στο Θεό.
 Τέλος ευχήθηκε με θερμούς λόγους αγαπης προς τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παρουσία της μητρός του, την οποία ευχαρίστησε για τις αρετές, με τις οποίες τον διαπαιδαγώγησε και οι οποίες τον διέπουν, την αγάπη, την επιείκια και την ακατακρισία.  Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανό Αλμπέσκου, τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Πρεσβ. Λουκά Βασάλο, τον Αρχιδιάκονο Αλέξιο Παπαδόπουλο για την κοπιώδη συμβολή τους στην επιτυχία των Εκδηλώσεων, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε έτη υγιεινά και Δωροθέϊα.
 ΠΗΓΗ:http://www.imsyrou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου