Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαϊου 2018 στην Αίθουσα Πολιτισμού του Λυκείου Ιστιαίας, η επετειακή εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης που διοργάνωσε το παράρτημα Ιστιαίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

 Την εκδήλωση άνοιξε το παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής με το απολυτίκιο της εορτής της Πεντηκοστής  και στη συνέχεια ο Διευθυντής  του παραρτήματος της Σχολής κ. Δημήτριος Παπαβασιλείου απηύθυνε  χαιρετισμό, αναφέροντας λίγα λόγια την άλωση της Πόλης και εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τον Διευθυντή της Σχολής της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτη π. Φιλόθεο Θεοχάρη καθώς και στους διοργανωτές της εκδήλωσης.
  
Ακολούθησαν τραγούδια από τη Βυζαντινή Χορωδία με τη συνοδεία ορχήστρας ενώ παράλληλα προλόγιζε στίχους η ποιήτρια Κατερίνα Αθηνιώτου.
  
Οι παραδοσιακές χορωδίες ''Ρίζες'' Ιστιαίας και ''Πεντέμια'' Αιδηψού παρουσίασαν παραδοσιακά τραγούδια και θρήνους για την άλωση.

    
Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο συγγραφέας κ. Θεόδωρος Παντούλας, ο οποίος αναφέρθηκε στις παραδόσεις για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στα τραγούδια του λαού μέσα στο διάβα των χρόνων.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν και παραδοσιακοί χοροί της Προποντίδας από το Μουσικοχορευτικό Σύλλογο Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης».

Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε ο υπεύθυνος του παράρτηματος Ιστιαίας Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Θάνος, ο οποίος συνεχάρη όλους όσους κοπίασαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και εξέφρασε θερμές  ευχαριστίες προς τους οργανωτές της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου