Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΕΝΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ-ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης – Λάμπρος Πνευματικός)


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 το απόγευμα, η Εορτή Λήξης, για το έτος 2017-2018, των Κατηχητικών των Ενοριών της περιφέρειας του Ληλαντίου Πεδίου και της Αμαρύνθου.


Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου άνω Βάθειας. Παρόντες ήταν οι Ιερείς όλων των Ενοριών, η Δήμαρχος Ερέτριας - Αμαρύνθου κ. Αμφιτρίτη Αλημπατέ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρία Φουσέκα, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Παρασκευάς, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας Ιατρός κ. Δημήτριος Αργύρης,  ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Βάθειας κ. Νικόλαος Αργύρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σέτας κ. Γεώργιος Κοκκάλα και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.


Την Εκδήλωση άνοιξε με σύντομη και περιεκτική ομιλία ο Εφημέριος της Άνω Βάθειας π. Δημήτριος Αργύρης, ενώ κατά την διάρκειά της, τα παιδιά παρουσίασαν δραματοποιημένες σκηνές από τη ζωή του οσίου Ιακώβου του νέου ασκητού, με τίτλο «Ο ευλαβής νέος, ασκητής μοναχός, ο νέος Άγιος της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος», όπως και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα καθώς και δράσεις που έλαβαν μέρος κατά τη διάρκεια της παρελθούσης κατηχητικής χρονιάς.


Την όμορφη γιορτή έκλεισε ο Υπεύθυνος Νεότητας της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα λόγω των συνοδικών του καθηκόντων, ευχαρίστησε τους πατέρες και τους κατηχητές της περιοχής εξαίροντας το έργο που πραγματοποιούν, τονίζοντας την ενότητα και σύμπνοια που έχουν, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στον π. Χαράλαμπο Ραμαντανάκη ο οποίος συντόνισε την εορτή και τον π. Δημήτριο Αργύρη που φιλοξένησε στην Ενορία του την εκδήλωση. Προέτρεψε δε τους παρευρισκομένους να μιμηθούν τα παιδιά, που με την απλότητα τους παρουσίασαν τη ζωή του Oσίου Ιακώβου, αλλά και την βιoτή του ιδίου, ο οποίος με την ταπείνωση και τη διαρκή εκζήτηση συγγνώμης κέρδισε τον παράδεισο.


Στο τέλος, μοιράστηκαν άνθη, ευλογίες και αναψυκτικά σε όλους τους παρευρεθέντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου