Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΓΥΜΝΟΥ

Με αφορμή την επικείμενη λήξη των σχολικών μαθημάτων, ο Εφημέριος του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γυμνού, Ιερομ. Ρωμανός Μπασινάς, προσκάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Γυμνού, να συμμετάσχουν στον Όρθρο, την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασία, η οποία πραγματοποιήθηκε την 4η Ιουνίου το πρωί στον προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος, έτσι ώστε να συμμετάσχουν εντονότερα τα παιδιά στην τέλεση της Θείας Ευχαριστίας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οι μαθητές και μαθήτριες «εν ενί στόματι απήγγειλαν το Σύμβολο της Πίστεως και το «Πάτερ ημών», ενώ όσα παιδιά είχαν προετοιμασθεί και είχαν και την άδεις των γονέων τους, μετέλαβαν και των Αχράντων Μυστηρίων.

Στο Αναλόγιο έψαλαν ο κ. Ιωάννης Σταμέλος και ο κ. Δημήτριος Πετρογιάννης, ενώ στη Θεία Λειτουργία, εκτός από τους μαθητές και τις μαθήτριες, συμμετείχαν ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κ. Χρήστος Κηρύκος, οι διδάσκαλοι και διδασκάλισσες.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Εφημέριος π. Ρωμανός, εγκαρδίως ευχήθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες, να έχουν τον Θείο Φωτισμό και καλή πρόοδο στα μαθήματα τους.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου