Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε το θαυμαστό γεγονός της Εικόνας «Άξιον Εστί» στον ομώνυμο Πανηγυρίζοντα Ιερό στην Αγία Ελεούσα Χαλκίδος, το εσπέρας της Κυριακής 10ης Ιουνίου 2018.

Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό της Εορτής προεξήρχε ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο εμπνευσμένα για το Πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, με την συμμετοχή του Προϊστάμενου του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, Πρωτοπρεσβ. Σταματίου Μπασδέκη και του Προϊστάμενου του Ι. Ναού Πρωτοπρεσβ. Γεωργίου Μωραΐτη.

Εν συνεχεία έλαβε χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου παρουσία πλήθους πιστών που συμμετείχαν στην Λαμπρή Εορτή της Τοπικής Εκκλησίας.

Εις το Αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοψάλης του Ιερού Ναού κύριος Ιωάννης Παπασωτηρίου και ο Λαμπαδάριος κύριος Δημήτριος Θεοδοσίου και άλλοι Ιεροψάλτες.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός είχε αναμετάδοση απο τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως 97,7.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου