Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018

Λαμπρή υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και χειροθεσία Αναγνώστου


 


Τη μεγάλη ευλογία της ελεύσεως και της παραμονής της Τιμίας και Ηγιασμένης Κάρας του Οσίου Γέροντος Δαβίδ του εν Ευβοία έχουν από χθες ο Ιερός Κλήρος και ο φιλάγιος Λαός της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου
Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα η ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων υποδέχτηκε την Τίμια Κάρα του Οσίου Δαβίδ την οποία κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων  κ.κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογίωτατο Πρωτοσύγκελλο του Αρχιμ. Νικόδημο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαβίδ Αρχιμ. Γαβριήλ Εμμανουηλίδη και τον Μοναχό π. Γαλακτίωνα.

Η Τίμια Κάρα η οποία έφτασε λιτανευτικώς με συνοδεία αστυνομίας και τιμητικού αγήματος και της μπάντας  του Στρατού υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου  κ.κ. Δαμασκηνός και πλήθος Κληρικών της Μητροπόλεως και της αδελφότητος της Μονής.
Της τελεταρχικής επιτροπής προΐστατο ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος  της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου  και αδελφός της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης.
Στη συνέχεια τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία όπου πριν το τέλος της ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου  καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την μεγάλη ευλογία τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος και την συνοδεία του.

Στην αντιφώνηση του ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας καί Ἀποκορώνου  για την αβραμιαία φιλοξενία, τον Πρωτοσύγκελλο μας και όλο τον κόσμο.

Κατόπιν τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού και εν συνεχεια η Ακολουθία της Λιτής απέναντι από την εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσης καιτης εικόνος του Οσίου Παισίου και αρτοκλασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσοστόμου.
Πριν το τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ.κ. Δαμασκηνός  χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη ο οποίος όπως είπε ο Σεβασμιώτατος διακονεί χρόνια πολλά με αγάπη στην Τοπική Εκκλησία.

Το Ιερό Αναλόγιον λάμπρυναν με τις καλλικέλαδες φωνές τους ο Πρωτοψάλτης πρωτάτου Αγίου Όρους Γέροντας  Ιάκωβος, ο Άρχων Μελωδος της Μ.Χ.Ε. κ. Στεφανάκης Κων/νος, ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής κ. Εμμανουήλ Μαθιουδάκης και χορός ψαλτών.

 πηγή:https://www.imka.gr/lampri-ypodochi-tis-timias-karas-toy-osioy-david-stin-i-m-agias-triados-kai-cheirothesia-anagnostoy/


Ακούστε εδώ όλοι την ακολουθία:
 Ευχαριστούμε για το φωτ. υλικό τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη και την κ. Μαρία Παπαντωνάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου