Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗ ΕΡΕΤΡΙΑ

Εορτάστηκε την 18η Ιουλίου 2018, η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Αιμιλιανού, στο περικαλέστατο ναΐδριο προς τιμήν του Αγίου   στην Ερέτρια, το οποίο ανηγέρθη από την ευσεβή οικογένεια Αιμιλιανού και Ρεβέκας Μπόρου.

Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος,η Αρτοκλασία και η Θεία Λειτουργία, από τον Πρεσβ.Κυριακό Δημητρίου, Εφημέριο Νεροτριβιάς και οικογενειακό φίλο των κτητόρων του Ιερού Ναού, με την παρουσία των πιστών, που προσήλθαν για να τιμήσουν τον Άγιο Αιμιλιανό και να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Μετα το πέρας της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε ο ευλογημένος άρτος και γλυκίσματα σε όλους τυς πιστούς.

Τους ύμνους της εορτής του Αγίου έψαλαν ο Ιεροψάλτης του Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριος Πετρογιάννης και ο Ιεροψάλτης Παναγίας Ελεούσας Μαλακώντα κ. Νικόλαος Καρλής.

Ανταπόκριση-Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου