Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

ΣΥΝΑΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΗΣ «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Σε δροσερή, φιλική κι ευλογημένη ατμόσφαιρα, και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Ιουλίου 2018,  η καλοκαιρινή  συνάντηση των εθελοντών του προγράμματος  «Εθελοντική Διακονία στο Σπίτι» της  Ιεράς  Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Παρά το βαρύ εθνικό πένθος από τις πυρκαγιές, τονίστηκε η αξία της ατομικής προσφοράς, η  αυτοδιάθεση κάθε ανθρώπου  προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο του, με αίσθημα ευθύνης κι ανιδιοτελούς αγάπης.

Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα, κατατέθηκαν εμπειρίες των εθελοντών από τη διακονία τους  στους εμπερίστατους αδελφούς μας, έγινε κατανομή νέων αρμοδιοτήτων για τον προσεχή χρόνο  και αφού δόθηκαν κεράσματα, οι εθελοντές  με τον υπεύθυνο του προγράμματος π. Ιωάννη Κορέλη και τις συνεργάτιδες του, έψαλλαν όλοι μαζί την Παράκληση για την Πολιούχο Χαλκίδος Αγία Παρασκευή, στο ομώνυμο Εκκλησάκι στο Μύτικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου