Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος και τους συνεργαζόμενους Φορείς Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και το Τοπικό Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ανακοινώνεται ότι τα δύο ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ – ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ (Χαλκίδος και Ιστιαίας), στα οποία εξυπηρετούνται συνολικά 300 άνεργοι και ανασφάλιστοι συνάνθρωποί μας, λειτουργούν από 1ης Οκτωβρίου 2014, ως εξής: Α. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χαλκίδος Στο κτίριο της Οικογενείας Αγγέλου Πνευματικού – Ευεργέτου της Ι. Μητροπόλεως, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα, κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη, από 15:00 έως 16:00 μ.μ..Β. Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Βορείου Ευβοίας:Στο κτίριο του ΚΕ.Σ.Ο. Ιστιαίας (Άνω Πλάτανος), κάθε Τετάρτη, από 17.00 έως 18.00 μ.μ.-Η Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος,λειτουργεί στο κέντρο της Χαλκίδας, σε ισόγειο κατάστημα επί της οδού Φαβιέρου 46. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της Τράπεζας παραμένουν οι κάτωθι:Δευτέρα: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.Τρίτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Τετάρτη: 10.00 π.μ. –2.00 μ.μ.Πέμπτη: 4.00 – 8.00 μ.μ.Παρασκευή: 4.00 – 8.00 μ.μ.

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΝΟΥΣ ΔΙΡΦΥΩΝ & ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ

Ο ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΝΟΥΣ ΔΙΡΦΥΩΝ
Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη ετελέσθη κατά το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2018 η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο σταυρεπίστεγο μονόκλιτο Βυζαντινό Ιερό Ναό, ο οποίος ήταν το Καθολικό του Χωριού κατά την βυζαντινή περίοδο.

Την παραμονή της Εορτής, Κυριακή 5 Αυγούστου, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως.

Μετά τον Εσπερινό ετελέσθη η Λιτάνευση της Ι. Εικόνος της Μεταμορφώσεως, στους δρόμους του γραφικού χωρίου. 

Ανήμερα της Εορτής, Δευτέρα 6 Αυγούστου, στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο τοποτηρητής Εφημέριος της Ενορίας, Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκης. 

Τον Χορό των Ιεροψαλτών διηύθυνε ο εκ Βούνων καταγόμενος Πρωτοψάλτης του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης δρ Άγγελος Μαντάς, τον οποίον στον Εσπερινό ιδίως πλαισίωσαν αρκετοί ιεροψάλτες, μεταξύ των οποίων και ο του Ι. Ναού Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος κ. Κωνσταντίνος Δέδες. 
Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΔΙΡΦΥΩΝ
Κατά το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου 2018 εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού  στο Ιστορικό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου στο Δ.Δ. Θεολόγου Διρφύων.

Την παραμονή της Εορτής,  στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιμ. Νεόφυτος Χασάν, Εφημέριος Λούτσας Διρφύων και κήρυξε τον θείο λόγο, αναλύοντας χαρακτηριστικά την σημασία της Εορτής. 

Την κυριώνυμη ημέρα, ο Εφημέριος της Ενορίας, Πρεσβ. Γεράσιμος Βασιλόπουλος  λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στο πολυπληθές χριστεπώνυμο ποίμνιο, ζητώντας να μιμηθούμε αυτό το μεγάλο γεγονός και να μεταμορφώσουμε την καρδιά μας, την ψυχή μας, τους λογισμούς μας με το φως το αληθινό του Χριστού και τα έργα της μετανοίας. 

Στο Ιερό αναλόγιο έψαλε ο Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Ασπρομάτης, φοιτητής του ΤΕΙ Αιγάλεω της ειδικότητάς Οδοντοτεχνίτης από την Θήβα, καλεσμένος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και ο κ. Κωνσταντίνος Βαρτζής, Ιεροψάλτης Αγ. Τριάδος Πούρνου Διρφύων. 

Την άρτια οργάνωση της Εορτής επιμελήθηκε ο Εφημέριος του Ιερού Παρεκκλησίου με εθελοντές, εθελόντριες και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου